ילידת הונגריה. ניצולת שואה. עלתה לארץ ב-1948 ומאז חיה בחיפה. התמחתה בפקולטה לאומניות באוניברסיטת חיפה וכן ב- Art Student's League בניו-יורק. כמו כן, עברה הכשרה בסדנה לפיסול בשיש בקררה, איטליה.
בבית העדות מוצג הפסל "שואה ותקומה" גזע העץ שנעקר מן האדמה ושורשיו מוכים וחבולים מזכיר לפסלת את האדם ("כי האדם עץ השדה") ואת עם ישראל לאחר השואה, שנעקר מן האדמה שממנה ניזון ונותר חבול ושורשיו גלויים וכואבים.פלדי העמידה את הגזע על האדמה, כששורשיו כלפי מעלה; הוא נקלט מחדש באדמה הקשה והסלעית, אדמת טרשים, של ארצו הישנה-חדשה. העץ מזיל שש דמעות גדולות, המסמלות את ששת המיליונים. הדמעות זולגות משורשיו על אבני הבזלת ומהן נובט גבעול קטן, ירוק, המסמל את התקומה.
כאשר משנים את נקודת התצפית על העץ, מכיוון שביל האספלט) ניתן לראות כיצד בעץ שצמו נקודת התצפית דמות אדם, אולי אישה, הניבטת מבין לשורשי העץ המונפים אל על, כמעין דמות שנושאת ידיה בתפילה וזעקה כלפי שמיים.

בימים שבהם שורדי השואה הולכים ועוזבים אותנו, משימת שימור הזיכרון מקבלת משנה חשיבות.
אנו רואים במשימה זו שליחות, ויש לנו עוד כל כך הרבה מה לעשות.
לתרומה שלך יש השפעה מיידית וישירה על חינוך הדורות הבאים.
עזור לנו לספר את הסיפור.

תרום עכשיו

אודות בית העדות

בלבו של המושב הפסטורלי ניר גלים ניצב בית העדות, מוזיאון שואה אינטימי ומיוחד. בית העדות הוקם בראשית שנות התשעים הוא מהווה הגשמת חזונם וחלומם של קבוצת שורדי שואה שביקשו לספר את השואה מנקודת מבט אישית וערכית. בית העדות הוא בית עבורם עד היום, הם לוקחים בו חלק פעיל ומהווים עבורנו השראה ועמוד אש לפני המחנה. במוקד העשייה של בית העדות עומדת הפעילות החינוכית, מתוך תפיסה שהנחלת זיכרון השואה הנה חלק בלתי נפרד מעיצוב הזהות היהודית והישראלית. בואו אלינו לפגוש את סיפור השואה והתקומה מזווית שלא הכרתם. בית העדות - לבוא, לחוות, לזכור.

שעות פתיחה

ימים א'-ה': 16:00-8:30
ניתן לתאם פעילות גם לשעות הערב, ימי שישי ומוצ"ש. 
בערבי חג ובשבתות המוזאון סגור.

מידע למבקר

הפעילות מתקיימת במסגרת קבוצתית.
יחידים יצורפו לקבוצות קיימות.
כל הפעילות בתיאום מראש.