ב 18 בינואר 1945 יצא דוד דוגו לייטנר בן ה-14 יחד עם כ-60,000 אסירי אוושויץ לצעדות המוות.

הוא צעד קילומטרים רבים, מורעב, מותש וקופא מקור כשהוא חולם על לחמניות עגולות ('בילקלך', כפי שקראה להן אמו) שיאכל כשיגיע לארץ ישראל.

הוא שרד את הצעדה, וכשהיגיע ארצה וביקר לראשונה בשוק מחנה יהודה ראה דוכן פלאפל. כדורי הפלאפל הזכירו לו את הלחמניות העגולות שחיזקו את רוחו ברגעים הקשים.

מאז בכל שנה, ב-18 בינואר, דוגו אוכל פלאפל, כדי לחגוג את העובדה שהוא חי !

בשנת 2016  יזמנו בבית העדות (שדוגו נמנה עם מייסדיו) את "מבצע דוגו" שהופך את המנהג הפרטי שלו למשהו שכל אחד יכול לקחת בו חלק. במסגרת המבצע אנשים מכל רחבי הארץ (והעולם) אוכלים פלאפל, מצטלמים עם שלט 'מבצע דוגו- עם ישראל חי!' ומעלים לפייסבוק בתיוג #מבצע_דוגו.

ליוזמה הזו הצטרפו במהלך השנים אלפים, בארץ ובעולם. יחידות צבאיות, שירות בתי הסוהר, מוסדות חינוך ומקומות עבודה משתתפים בהנאה במבצע דוגו.

בימים שבהם שורדי השואה הולכים ועוזבים אותנו, משימת שימור הזיכרון מקבלת משנה חשיבות.
אנו רואים במשימה זו שליחות, ויש לנו עוד כל כך הרבה מה לעשות.
לתרומה שלך יש השפעה מיידית וישירה על חינוך הדורות הבאים.
עזור לנו לספר את הסיפור.

תרום עכשיו

אודות בית העדות

בלבו של המושב הפסטורלי ניר גלים ניצב בית העדות, מוזיאון שואה אינטימי ומיוחד. בית העדות הוקם בראשית שנות התשעים הוא מהווה הגשמת חזונם וחלומם של קבוצת שורדי שואה שביקשו לספר את השואה מנקודת מבט אישית וערכית. בית העדות הוא בית עבורם עד היום, הם לוקחים בו חלק פעיל ומהווים עבורנו השראה ועמוד אש לפני המחנה. במוקד העשייה של בית העדות עומדת הפעילות החינוכית, מתוך תפיסה שהנחלת זיכרון השואה הנה חלק בלתי נפרד מעיצוב הזהות היהודית והישראלית. בואו אלינו לפגוש את סיפור השואה והתקומה מזווית שלא הכרתם. בית העדות - לבוא, לחוות, לזכור.

שעות פתיחה

ימים א'-ה': 16:00-8:30
ניתן לתאם פעילות גם לשעות הערב, ימי שישי ומוצ"ש. 
בערבי חג ובשבתות המוזאון סגור.

מידע למבקר

הפעילות מתקיימת במסגרת קבוצתית.
יחידים יצורפו לקבוצות קיימות.
כל הפעילות בתיאום מראש.